Geert VervustDe lessen staan onder leiding van Geert Vervust, 3e Dan. Hij is naar Japan gegaan om daar drie weken lang les te krijgen van de Japanse meester, neemt elk jaar deel aan buitenlandse stages om z’n kennis te verrijken en bezit tevens een zwarte band Judo.
Kortom: een lesgever met een zeer rijke Martial Arts ervaring.


Tijdens de trainingen op woensdag wordt hij geassisteerd door zijn leraar Steven De Winne, 5e Dan. Steven is een Sport.Vlaanderen gediplomeerd lesgever en was jaren nationaal scheidsrechter in de Belgische Karate Federatie. Naast de normale lessen, vooral gericht op de recreatieve beoefenaar, zijn er ook trainingen speciaal voor competitie, met reeds behaalde podiumplaatsen op Oost-Vlaams, Vlaams en Belgisch niveau als resultaat.

 

"To teach is to learn twice"
Karate wordt al jaren doorgegeven van leraar op leerling. Daarom vinden we het als club belangrijk dat de meer gevorderden de nieuwe leden helpen in hun eerste stappen in het karate. Het assisteren van de lesgever is een belangrijke schakel in het proces tot het vormen van nieuwe lesgevers. Als gevorderde leerling leer je dieper na te denken over technieken die voor jou als vanzelfsprekend zijn, maar voor de beginneling moeilijk lijken. Iedereen is anders in het opnemen van nieuwe zaken en het is net het nadenken en zoeken naar een bepaalde manier om een nieuwe techniek over te brengen, wat ervoor zorgt dat je als gevorderde op een diepere manier leert nadenken over karate. Als club voorzien we hulpmiddelen voor gevorderde leerlingen in de vorm van didactisch materiaal wat hen kan helpen in het assisteren tijdens de lessen.