Home
  Site in English
  Kusano Ha Shito Ryu Kai
  Kusano Ha - Gradensysteem
  Kusano Ha - Exameneisen
  Kusano Ha - Onderrichters

   Kusano Ha - Clubs

    Kenshikan Lochristi
    Kenshikan St. Amandsberg
    Kenshikan Merelbeke
  Kusano Ha  - Leden
  Links
 Aktiviteiten  (new!)
 Fotoalbum
 Inter@ctive
 Artikels
 Sitemap
 News  (new!)

 

Kenshikan Sint-Amandsberg organiseert Nieuwjaarsreceptie te Bateas

      Vrijdagavond 21 januari 2005 gaf Kenshikan Sint-Amandsberg voor de tweedemaal een nieuwjaarsreceptie voor haar leden in de polyvalente zaal van sportcentrum Bateas. Vorig jaar was de opkomst van de leden reeds enorm, maar dit jaar overtrof het zelfs onze stoutste dromen. Maar liefst 90 personen waren aanwezig op deze avond.

      Bij de vorige editie nam Steven de gelegenheid te baat om een fotoreportage over zijn reis naar Japan, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Kusano-ha Shitoryu Kenpo Karatedo Association, voor te stellen. Dit jaar besloot het bestuur om de leden op de voorgrond te plaatsen. Na het welkomstwoord van Geert Vervust, de voorzitter van Kenshikan Sint-Amandsberg, werden de aanwezigen getrakteerd op een demonstratie waarin elk aspect van karate do aan bod kwam: Kihon, kata, bunkai, enz. Op die manier konden de ouders of partners kennis maken met de sport waarvan velen onder hen niet echt weten wat het inhoudt. Elk aspect werd door een woordje uitleg van Steven verduidelijkt zodat men beter begreep wat nu eigenlijk de bedoeling is. De allerkleinsten (Margot, Sha´maa, Donny & Arno) mochten de spits afbijten met een kihon van een paar basisbewegingen. Vervolgens kwam Kata aan de beurt: Ka Nam demonstreerde de kata Pinan Shodan en Thalita de kata Pinan Nidan.
Toen werden de demonstraties eventjes verstoord door een spelbreker (Geert in een glansrol; watch out Hollywood: he's going for the oscars...) maar Ho Nam, Sarah en Larissa wisten er wel weg mee. Na de individuele kihon, was het nu de beurt aan Aitte o totte no kihon (= kihon met partner). De wedstrijdkarateka's Els, Ilse en Zaya trakteerden het publiek op een simultaan uitgevoerde Kata Seienchin, in het wedstrijdjargon beter bekend als "Kata in ploeg". Ook Mike behoort tot de categorie wedstrijdkarateka en bracht Bassai Dai. Nadien werd deze kata nogmaals uitgevoerd maar werden hier en daar bewegingen extra traag getoont en tegelijkertijd werd toen de bunkai van de desbetreffende bewegingen gedemonstreerd door Cesar en Bert. Als afsluiter werd nog een real-time situatie voorgesteld waar een vrouw (Celia) wordt lastig gevallen door twee mannen (Geert en Manuel) en hen even toont dat met vrouwelijke karateka's niet te spotten valt.

      Na de demonstraties werd nog een drankje en een hapje aangeboden en kon men in alle gezelligheid verder napraten, voor sommige tot in de vroege uurtjes...

Steven De Winne
Hoofdlesgever Kenshikan Sint-Amandsberg

 

(klik op de foto voor een weergave op ware grootte)

De zaal zat weer goed vol...

De ouders zitten ongeduldig te wachten...

Nog even snel de demonstraties overlopen...

de kleinsten van de club begonnen als eerste...

Aite o totte no Kihon

Kata in ploeg door Els, Ilse en Zaya.

Kata en Bunkai... die twee zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden...

Manuel en Geert zullen in het vervolg wel twee keer nadenken voor ze Celia lastig vallen...

Alle deelnemers aan de demonstratie

Film:

Compilatiefilm (wmv) van de demonstraties op de nieuwjaarsreceptie (9,3Mb)

(klik op de camera voor het bekijken van de film)

 

Back to Top...


  

Design by Steven De Winne
last update : 08 maart 2009