Home
  Site in English
  Kusano Ha Shito Ryu Kai
  Kusano Ha - Gradensysteem
  Kusano Ha - Exameneisen
  Kusano Ha - Onderrichters

   Kusano Ha - Clubs

    Kenshikan Lochristi
    Kenshikan St. Amandsberg
    Kenshikan Merelbeke
  Kusano Ha  - Leden
  Links
 Aktiviteiten  (new!)
 Fotoalbum
 Inter@ctive
 Artikels
 Sitemap
 News  (new!)

 

Buitentrainingen 2004

   De zeestage is traditioneel de officiële afsluiter van het voorbije karateseizoen. Elk lid weet dat de zeestage het startschot is van de zomerstop. De deuren van de dojo gaan dan twee maand onherroepelijk dicht! Spijtig? Natuurlijk! Hoewel het even wat rustiger aan doen nodig is voor zowel lesgever als leerling om de batterijen eens op te laden is volledig stilliggen dan weer niet aan te raden. Het zou spijtig zijn de aangeleerde technieken na een volledig seizoen trainen te laten verwateren of verloren gaan. Daarom wordt er tijdens de zomermaanden éénmaal per week een training georganiseerd in open lucht. Je leest het goed! Geen snikhete trainingszaal, maar frisse buitenlucht... geen harde vloer, maar groene grassprietjes...
In Japan noemen ze zo'n zomertraining in open lucht (meestal aan de kust) een "Shochugeiko". Deze heeft als doel om de limiet vast te leggen van zowel de fysieke als de geestelijke weerstand en wordt daar gedaan op de heetste dagen van de zomer. Soms één dag, maar kan ook 8 tot 10 dagen in beslag nemen. Zo'n training wordt ook tijdens de winter gegeven, maar dan spreekt men van een "Kangeiko". Laat ons wel even duidelijk stellen dat de buitentrainingen die we gegeven hebben geen traditionele "Shochugeiko" is!!

   Dit jaar gingen de trainingen grotendeels door in openbare parken in de randgemeenten van Gent. Volgend jaar zal er meer afwisselend getraind worden tussen Gent en Lochristi. Er werd telkens getraind op donderdagavond van 19u00 tot 20u30. Volgende locaties stonden deze zomer op het programma:

don. 15 juli  Wandelbos (Oostakker)
don. 22 juli  Maaltepark (Gent)
don. 29 juli  Frans Tochpark (Gentbrugge)
don. 05 augustus  Gemeentelijk domein Reinaertpark (Destelbergen)
don. 12 augustus  Rozenbroek (Sint-Amandsberg)
don. 19 augustus  Maaltepark (Gent)


   Dat het trainen in een park anders is dan in een zaal werd al snel duidelijk bij de opwarming. Met name de leden van Sint-Amandsberg die gewoon zijn van te trainen in een kleine zaal hadden bij het lopen duidelijk last met de uithouding. "Ik heb de milt" was een uitdrukking die regelmatig over de lippen kwam, vooral bij de jeugdige karateka's. We hameren er nochtans regelmatig op dat naast het trainen in de dojo elk lid er goed zou aan doen om minstens éénmaal per week te gaan joggen. Op gebied van techniek werd er voornamelijk getraind op de kata en bunkai van "Matsukaze". Ook de kata's "Hiji uchi goho", "Jutte" en "Kosokun Dai" kwamen aan bod.

Telly Geenens en Steven De Winne

 

Destelbergen
Groepsfoto van deelnemers aan stage.
(klik op de foto voor een weergave op ware grootte)

 

Rozenbroek
Foto van Nidaime Sensei Masaru Kusano en Dan graden.
(klik op de foto voor een weergave op ware grootte)

 

Back to Top...  

Design by Steven De Winne
last update : 08 maart 2009