News  (new!)

Vlaams Kampioenschap Kata en Kumite
29 januari 2006

Foto's

Kusano ha Shito Ryu Belgium behaalde tijdens de Vlaamse kampioenschappen te Leuven vijf bekers. Het beloofde een zware wedstrijd te worden. Maar liefst 339 inschrijvingen waren er vanuit alle hoeken van Vlaanderen. De kata wedstrijden begonnen om 9 uur in de voormiddag. Van Belle Ilse kwam tijdens haar eerste kata wedstrijd in de categorie miniemen meisjes uit tegen regerend vice Belgisch kampioen De Ro Amy en verloor waardoor ze toegewezen was op de herkansingen. Tijdens de herkansingen won ze aanvankelijk, maar bij de beslissende wedstrijd voor de derde plaats verloor ze spijtig genoeg van Dillen Naomi. Lekens Mike had maar liefst 42 tegenstander in zijn reeks (miniemen jongens) en verloor nipt de halve finale. Tijdens de herkansingen was hij echter niet te stoppen en werd terecht derde. Van Den Nest Kiliaan had een echte pech dag. Tijdens z'n eerste wedstrijd verloor hij z'n evenwicht bij de openingsbeweging van de kata Bassai Dai. Niet door gebrek aan techniek, maar door de slechte kwaliteit van tatami's. Menig karateka heeft geklaagd over de gladheid en gebrek aan grip van de wedstrijdvloer. Tijdens de herkansingen herpakte Kiliaan zich en werd uiteindelijk derde in de reeks scholieren jongens. Couvreur Els (scholieren meisjes) begon zeer sterk en won haar eerste twee wedstrijden overtuigend. Voor haar derde wedstrijd kwam ze uit tegen Ancy Mangelschots, huidig vice Belgisch kampioen en moeilijkste tegenstander voor Els. Ook mentaal want nooit eerder had Els van haar kunnen winnen. Ze overtrof echter zichzelf en won nipt met 2-1 cijfers en behaalde hierdoor een plaats in de finale. Met haar moeilijkste tegenstander van de baan was er geen gebrek aan zelfvertrouwen en Els verpulverde Vanwijzer Kelly tijdens de finale met 5-0. De eerste plaats was binnen! Zaya kwam in haar eerste ronde (kadetten meisjes) uit tegen Vrijsen Lene, vice Belgisch kampioen en A-atlete (behoren tot de hoogste categorie van beloften binnen de Vlaamse Karate Federatie en doet mee aan internationale wedstrijden). Het niveau van Lene was te hoog en Zaya verloor dan ook haar wedstrijd. Ze was nu aangewezen op herkansingen op voorwaarde dat Lene de finale behaalde. Tijdens de halve finale verloor Lene echter van Tips Jasmine (vice Vlaams kampioen 2005) en hierdoor waren er geen herkansingen voor Zaya.
In de namiddag was het tijd voor Kumite en Ilse won haar eerste wedstrijd, maar verloor de tweede met 0-1. Tijdens de herkansingen won ze met 1-0 en behaalde hiermee de derde plaats. Zaya won ook haar eerste wedstrijd, maar verloor eveneens de tweede. Ook zij behaalde tijdens de herkansingen de derde plaats. Omstreeks 18:30 waren alle wedstrijden afgelopen en vertrokken we huiswaarts met vijf bekers.

Ilse Van Belle: 3e plaats Kumite (miniemen meisjes plus cat.)

Mike Lekens: 3e plaats Kata (miniemen jongens)

Kiliaan Van Den Nest: 3e plaats