Kenshikan Karate Lochristi werd in 1987 opgericht door Freddy Geenens onder het credo 'Karate voor iedereen', en kent actueel 48 aangesloten leden, jong en minder jong, recreatief en competitief. Sterkhouders sinds  jaar en dag, zijn Laurent Rouckhout en Telly Geenens.

Onze vereniging is aangesloten bij de Vlaamse Karate Federatie onder stamnummer 4039.

Onder deskundige begeleiding van onze trainers worden onze leden onderwezen in het Kusano-ha Shito Ryu, geïnspireerd door de Japanse grootmeester Kenji Kusano. Karate (letterlijk vertaald 'lege hand') is oorspronkelijk een doelstreffende methode van zelfverdediging, zonder wapens. Een sport waar traditionele waarden hoog in het vaandel worden gedragen; zelfbeheersing, discipline, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, fysieke paraatheid en mentale waarbaarheid. Kwetsuren zijn nagenoeg uitgesloten. In onze vereniging is er geen plaats voor agressie en dwang. Elk lid wordt begeleid volgens zijn/haar kunnen, steeds leunend op wederzijds respect tussen leraar en leerling. Op en naast de mat, heerst kameraadschap. Onze sport is bijzonder kindvriendelijk: meer dan de helft van onze leden zijn jonger dan 14 jaar. 

Onze jaarlijkse zeestage te Wenduine wordt bijzonder gesmaakt door de youngsters. En éénmaal om de vijf jaar ontvangen we onze Japanse grootmeester voor een weekendstage in het Gentse.

 

Kom gerust een kijkje nemen tijdens één van onze trainingsmomenten voor verdere kennismaking.

Met sportieve groeten,

JoomSpirit