Kenshikan Karate Lochristi werd in 1987 opgericht door Freddy Geenens onder het credo 'Karate voor iedereen'.

Onze vereniging is aangesloten bij de Vlaamse Karate Federatie onder stamnummer 4039.

Onder begeleiding van onze trainers worden onze leden onderwezen in het Kusano-ha Shito Ryu, geïnspireerd door de Japanse grootmeester Kenji Kusano. Karate (letterlijk vertaald 'lege hand') is oorspronkelijk een doelstreffende methode van zelfverdediging, zonder wapens. Een sport waar traditionele waarden hoog in het vaandel worden gedragen; zelfbeheersing, discipline, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, fysieke paraatheid en mentale waarbaarheid. Kwetsuren zijn nagenoeg uitgesloten. In onze vereniging is er geen plaats voor agressie en dwang. Elk lid wordt begeleid volgens zijn/haar kunnen, steeds leunend op wederzijds respect tussen leraar en leerling. Op en naast de mat, heerst kameraadschap. 

 

Let op: Vanaf dit seizoen stroomlijnen we de inschrijvingsprocedure en zullen alle betalingsuitnodigingen voor het nieuwe seizoen verstuurd worden eind september. Als je vorig jaar op een later moment dan september inschreef, hoef je uiteraard niet het volledige bedrag te betalen voor het komende seizoen. Hiervoor passen we een evenredige correctie toe die we bij de betalingsuitnodiging zullen communiceren.

Voor nieuwe leden jonger dan 14 jaar worden de inschrijvingsmomenten ook vereenvoudigd: zij kunnen vanaf nu ofwel in september/oktober aansluiten ofwel in januari/februari. Nieuwe leden ouder dan 14 jaar kunnen nog steeds doorheen het jaar aansluiten

Onze jaarlijkse zeestage te Wenduine wordt bijzonder gesmaakt door de youngsters. En éénmaal om de vijf jaar ontvangen we onze Japanse grootmeester voor een weekendstage in het Gentse.

 

Kom gerust een kijkje nemen tijdens één van onze trainingsmomenten voor verdere kennismaking.

Met sportieve groeten

JoomSpirit