Steven De WinneHoofdlesgever

De lessen staan onder leiding van Steven De Winne, 5e Dan. Hij is reeds vijfmaal naar Japan gegaan om daar 3 weken lang les te krijgen van de Japanse meester en hij neemt elk jaar deel aan buitenlandse stages om z’n kennis te verrijken.

Hij is tevens een Sport.Vlaanderen gediplomeerd lesgever, secretaris van het O.-Vl. Provinciaal Karate Comité en is jaren nationaal scheidsrechter geweest in de Belgische Karate Federatie. Verder is hij een veel gevraagde gastlesgever tijdens stages ingericht door de Vlaamse Karate Federatie.

Naast de normale lessen, vooral gericht op de recreatieve beoefenaar, zijn er ook trainingen speciaal voor competitie, met reeds behaalde podiumplaatsen op Oost-Vlaams, Vlaams en Belgisch niveau als resultaat.

Assistenten


"To teach is to learn twice"
Karate wordt al jaren doorgegeven van leraar op leerling. Daarom vinden we het als club belangrijk dat de meer gevorderden de nieuwe leden helpen in hun eerste stappen in het karate. Het assisteren van de lesgever is een belangrijke schakel in het proces tot het vormen van nieuwe lesgevers. Als gevorderde leerling leer je dieper na te denken over technieken die voor jou als vanzelfsprekend zijn, maar voor de beginneling moeilijk lijken. Iedereen is anders in het opnemen van nieuwe zaken en het is net het nadenken en zoeken naar een bepaalde manier om een nieuwe techniek over te brengen, wat ervoor zorgt dat je als gevorderde op een diepere manier leert nadenken over karate. Als club voorzien we hulpmiddelen voor gevorderde leerlingen in de vorm van didactisch materiaal wat hen kan helpen in het assisteren tijdens de lessen.

Onze club beschikt over verschillende assistenten:

 • Vervust Geert - 4e Dan WKKA - Kenshi - Shidoin B
 • Freddy D'hont - 4e Dan WKKA - Kenshi
 • Mistiaen Manuel - 3e Dan WKKA - Kenshi
 • Bicaj Baftjar - sub 3e Dan WKKA
 • Vervust Margot - sub 3e Dan WKKA
 • Hellemonds Cindy - sub 2e Dan WKKA
 • Van Belle Ilse - sub 2e Dan WKKA
 • Van den Bossche Danny - 1e Dan WKKA
 • Peeters Kobe - 1e Dan WKKA
 • Vanthuyne Jelle - 1e Kyu WKKA
 • Verheye Maarten - 2e Kyu WKKA

 

 API

Mijn naam is Maarten Verheye. Ik ben de Aanspreekpersoon Integriteit (Club-API) van sportclub Kenshikan Sint-Amandsberg en Kenshikan Merelbeke. Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclubs kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag. Je kan me bellen op 0476/95 20 28 of aanspreken op de training.  Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Deze ‘Aanspreekpersoon Integriteit’ zal er, binnen de club, mee voor zorgen dat elke speler en speelster in een veilige en inclusieve sportomgeving karate kan beoefenen.

Een Club-API is een persoon, verkozen of aangesteld door het bestuur, die de nodige competenties heeft en opgeleid is om binnen de lokale sportorganisatie een eerste aanspreekpunt rond lichamelijke, psychische en seksuele integriteit te zijn. De API luistert naar de vraag of het verhaal en verwijst de melder door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen, zonder aan waarheidsvinding te doen. Verder formuleert de API ook adviezen over preventieactiviteiten binnen de organisatie en helpt besturen met het realiseren van initiatieven op dat vlak.

Mocht je nog vragen hebben hieromtrent, klik dan hier.
We hebben alvast een lijst met meest gestelde vragen opgemaakt. Op die manier kan je al eens kijken of jouw specifieke vraag in deze lijst misschien al beantwoord werd.