Steven De WinneDe lessen staan onder leiding van Steven De Winne, 5e Dan. Hij is reeds driemaal naar Japan gegaan om daar 3 weken lang les te krijgen van de Japanse meester en hij neemt elk jaar deel aan buitenlandse stages om z’n kennis te verrijken.

Hij is tevens nationaal scheidsrechter in de Belgische Karate Federatie, secretaris van het O.-Vl. Provinciaal Karate Comité en is een BLOSO gediplomeerd lesgever. Verder is hij een veel gevraagde gastlesgever tijdens stages ingericht door de Vlaamse Karate Federatie.

Naast de normale lessen, vooral gericht op de recreatieve beoefenaar, zijn er ook trainingen speciaal voor competitie, met reeds behaalde podiumplaatsen op Oost-Vlaams, Vlaams en Belgisch niveau als resultaat.


"To teach is to learn twice"
Karate wordt al jaren doorgegeven van leraar op leerling. Daarom vinden we het als club belangrijk dat de meer gevorderden de nieuwe leden helpen in hun eerste stappen in het karate. Het assisteren van de lesgever is een belangrijke schakel in het proces tot het vormen van nieuwe lesgevers. Als gevorderde leerling leer je dieper na te denken over technieken die voor jou als vanzelfsprekend zijn, maar voor de beginneling moeilijk lijken. Iedereen is anders in het opnemen van nieuwe zaken en het is net het nadenken en zoeken naar een bepaalde manier om een nieuwe techniek over te brengen, wat ervoor zorgt dat je als gevorderde op een diepere manier leert nadenken over karate. Als club voorzien we hulpmiddelen voor gevorderde leerlingen in de vorm van didactisch materiaal wat hen kan helpen in het assisteren tijdens de lessen.